Στήριξη κυνηγών με την απαλλαγή από την καταβολή ποσών υπέρ του δημοσίου για την έκδοση άδειας θήρας

Τη δυνατότητα σε όσους εξέδωσαν άδεια θήρας το κυνηγετικό έτος 2020-2021 να εκδώσουν αντίστοιχη άδεια για το 2021-2022 με απαλλαγή από την καταβολή ποσών υπέρ του Δημοσίου ανακοίνωσαν την Παρασκευή το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες και δη τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, η Κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει τους κυνηγούς και να παράσχει τη δυνατότητα σε όσους εξέδωσαν άδεια θήρας για το κυνηγετικό έτος 2020-2021, να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής ποσών υπέρ του Δημοσίου, εφόσον εκδώσουν για το 2021-2022 άδεια θήρας αντίστοιχη με αυτή που εξέδωσαν το προηγούμενο κυνηγετικό έτος. Σε ένα πλαίσιο συνεχούς επαφής και επικοινωνίας με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρεμβαίνει με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για να αποκαταστήσει ζητήματα που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας, λαμβάνοντας μέτρα στήριξης των πληγέντων εντός, πάντα, των διαθέσιμων δημοσιονομικών ορίων».
Η απαλλαγή αφορά τους κυνηγούς-μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κυνηγετικών Συλλόγων και τους υπηκόους Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές. Πιο συγκεκριμένα, η απαλλαγή περιλαμβάνει, πρώτον, το σταθερό τέλος χαρτοσήμου που προβλέπεται από τις διατάξεις του ΚΝΤΧ-ΠΔ 28.07.1931 (άρθρο 18, Α, 1ζ), προσαυξημένο με εισφορά ΟΓΑ 20%, και δεύτερον, τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, όπως ορίστηκαν στην παράγραφο 1 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71449/1852 των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: