Πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες – Το είπαμε, το κάναμε

Στην τελετή παραλαβής του πλωτού ασθενοφόρου στη Σκιάθο συμμετείχε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδεύοντας τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη. Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετείχε ενεργά στην προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή και παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου στις Βόρειες Σποράδες από τη θέση του ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, σε στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σχολίασε σχετικά: «Σήμερα είναι μια όμορφη ημέρα για τις Βόρειες Σποράδες, καθώς η πολιτεία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, παραδίδοντας το πλωτό ασθενοφόρο. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού, κινήθηκε για ακόμα μια φορά γρήγορα. Πριν από δυο χρόνια το βάλαμε μπροστά, και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο Αρχηγός του Λιμενικού, Θεόδωρος Κλιάρης, αγκάλιασαν το εγχείρημα. Με τους συναδέλφους Γενικούς Γραμματείς Β. Κυριαζόπουλο, Δ. Σκάλκο και Μ. Κουτουλάκη το τρέξαμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους και, φυσικά, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, όπου χρειάστηκε. Πλέον, το πλωτό ασθενοφόρο -με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων- είναι μια πραγματικότητα και είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας στις Βόρειες Σποράδες. Το είπαμε, το κάναμε».
Βάσει του προβλεπόμενων προδιαγραφών, το σκάφος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με ασφάλεια δέκα άτομα, ενώ διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό, τηλεπικοινωνιακό και υγειονομικό εξοπλισμό. Ο θάλαμος ασθενών περιλαμβάνει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, όπως ειδική ηλεκτρική βάση απόσβεσης κραδασμών όταν τοποθετείται το φορείο ασθενούς, φορεία πολυτραυματία, καθίσματα διακομιδής ασθενούς, σανίδες ακινητοποίησης, στρώμα κενού, κλπ. Επίσης, για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο θάλαμος ασθενών είναι εξοπλισμένος, μεταξύ άλλων, με παροχές οξυγόνου, απινιδωτές, συσκευή ανάνηψης, φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση, συσκευές ακινητοποίησης του αυχένα, σετ συσκευών ακινητοποίησης άκρων, σετ χειρουργικών εργαλείων, και ειδικούς σάκους πρώτων βοηθειών.

Δηλώσεις κ. Χρήστου Τριαντόπουλου για την παραλαβή του πλωτού ασθενοφόρου στις Βόρειες Σποράδες

Τέλος, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «η απόκτηση ενός πλωτού ασθενοφόρου για τις Βόρειες Σποράδες αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη, τόσο σε όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας όσο και σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών της Μαγνησίας».
Θα ακολουθήσει η παράδοση τεσσάρων ακόμα πλωτών ασθενοφόρων, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε διάφορες νησιωτικές περιοχές της χώρας (δύο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ένα στην Περιφέρεια Αττικής και ένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: