Στα εγκαίνια της Ιχθυόσκαλας Βόλου: «Ένα σημαντικό έργο για το ιχθυεμπόριο της ευρύτερης περιοχής»

Στα εγκαίνια της νέας Ιχθυόσκαλας Βόλου παρευρέθηκε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό, μετά από σχετική πρόσκληση. Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της νέας Ιχθυόσκαλας στην τοπική οικονομία, στη συμβολή της νέας διοίκησης του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στην ολοκλήρωση του έργου, καθώς και στη στρατηγική σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στον Βόλο και τη Μαγνησία ευρύτερα για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση στη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων της Ιχθυόσκαλας Βόλου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τη συγκεκριμένη κλαδική εμπορική δραστηριότητα στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Ελλάδα. Ένα έργο το οποίο, αν και είχε δρομολογηθεί από το 2014, οι προηγούμενες ηγεσίες δεν του έδωσαν την απαραίτητη σημασία για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η νέα διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας -μία εταιρεία της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας- το έβαλε μπροστά από τις αρχές του 2020. Το ίδιο έγινε, άλλωστε, και με την προώθηση έργων και επενδύσεων για πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία και εταιρείες στη χώρα μας, που για αρκετά χρόνια παρέμεναν σε αναμονή και εκκρεμότητα.
Μέσα, λοιπόν, σε λίγους μήνες ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προχώρησε με συγκροτημένο και αποτελεσματικό τρόπο για την αποπεράτωση όλων των τεχνικών έργων που εκκρεμούσαν για τη λήψη των αναγκαίων αδειών λειτουργίας της Ιχθυόσκαλας. Η νέα, λειτουργική, Ιχθυόσκαλα στον Βόλο είναι πλέον γεγονός:
• Εξυπηρετώντας δεκάδες επιχειρήσεις, αλιείς και εμπόρους από τη Μαγνησία, την Κεντρική Ελλάδα και τους όμορους νομούς.
• Δημιουργώντας συνθήκες διασφάλισης της δημόσιας υγείας των καταναλωτών.
• Διαμορφώνοντας υποδομές αγοράς και συναλλαγών που διασφαλίζουν το εισόδημα των αλιέων.
• Οργανώνοντας, με σύγχρονες διαδικασίες, το ιχθυεμπόριο της Μαγνησίας και της Κεντρικής Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα έργο που ανταποκρίνεται και στον κομβικό ρόλο του σύγχρονου κράτους σε μία οικονομία. Τον ρόλο να διαμορφώνει τις υποδομές και τις συνθήκες για να λειτουργήσει η αγορά, να προχωρήσει το εμπόριο, να εξελιχθούν οι επιχειρήσεις και να αναπτυχθεί η οικονομία. Και αυτό γίνεται στον κλάδο του ιχθυεμπορίου για την περιοχή μας. Και αυτό έγινε, καθιστώντας τον Βόλο στρατηγικό κόμβο ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου. Άλλωστε, δεν είναι η μόνη περίπτωση που η Κυβέρνηση έχει υπογραμμίσει τη στρατηγική σημασία της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους»
.

Ο χαιρετισμός του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου στα εγκαίνια της νέας Ιχθυόσκαλας Βόλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: