Νέα προσπάθεια για ακτοπλοϊκή σύνδεση του Τρικερίου, με υψηλότερη επιχορήγηση και καλύτερους όρους

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των περιοχών της Μαγνησίας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πάντα σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, είχε από το πρώτο εξάμηνο του 2021 δρομολογήσει τη διαδικασία για μία γραμμή που να συνδέει ακτοπλοϊκά το Τρίκερι. Συγκεκριμένα, είχε προκηρυχθεί η γραμμή «Αγία Κυριακή-Νήσος Τρίκερι και επιστροφή», με την εκτέλεση επτά (7) δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, με τρεις (3) υποχρεωτικές προσεγγίσεις ανά εβδομάδα στον Βόλο, και για το χρονικό διάστημα από 06/06/2022 έως 04/09/2022 [σύνολο δεκατρείς (13) εβδομάδες] με πέντε (5) υποχρεωτικές προσεγγίσεις ανά εβδομάδα. Δυστυχώς, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας δεν εκφράστηκε επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την εν λόγω γραμμή από κάποια εταιρεία.
Ωστόσο, για να καταστεί το εν λόγω εγχείρημα πιο ελκυστικό σε ναυτιλιακές εταιρείες, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών γνωμοδότησε, στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου 2021, για την επανάληψη της προκήρυξης της εν λόγω δρομολογιακής γραμμής, με τροποποιημένους όρους και σημαντικά αυξημένη την κρατική επιχορήγηση που πλησιάζει πλέον τις 220.000 ευρώ. Ειδικότερα, η γραμμή γίνεται «Αγία Κυριακή-Νήσος Τρίκερι-Βόλος και επιστροφή», με την εκτέλεση επτά (7) δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
Σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «η προσπάθεια του Υπουργείου για την ενδυνάμωση των ακτοπλοϊκών διαύλων στη Μαγνησία είναι συνεχής και προσαρμόζεται στις συνθήκες που προκύπτουν, ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι να επιτευχθεί, με τη στήριξη του κράτους, η δρομολόγηση μιας γραμμής που θα συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση των επισκέψεων στο Τρίκερι -Αγία Κυριακή και Νήσο Τρίκερι- και στη διευκόλυνση πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν προς και από την περιοχή, δημιουργώντας ακόμα έναν μεταφορικό δίαυλο. Μετά την προσαρμογή του κράτους στις συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά, τώρα μένει και στον ιδιωτικό τομέα να ανταποκριθεί και να συμβάλει δημιουργικά σε αυτή την προσπάθεια που θα επιφέρει πολλά και δη σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες της περιοχής».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: