Μη επιστροφή του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για όλες τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας

Η Κυβέρνηση, τηρώντας τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή μίας συνεκτικής δέσμης μέτρων για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προώθησε την τροποποίηση των αποφάσεων για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προκειμένου να εφαρμοστούν ευνοϊκότεροι όροι για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις -και δη τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας- που έλαβαν Επιστρεπτέα Προκαταβολή.
Ειδικότερα, με την έκδοση σχετικών αποφάσεων (ΦΕΚ Β’ 5303, B’ 5305, B’ 5306, B’ 5307 και Β’ 5308) προβλέπεται ότι το επιστρεπτέο ποσό δεν επιστρέφεται για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν αποδεδειγμένα από τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από 1η Μαΐου ως και 2 Σεπτεμβρίου 2021, βάσει σχετικών βεβαιώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ειδική πρόβλεψη υπάρχει, δε, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι επλήγησαν σοβαρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021. Συγκεκριμένα, για το σύνολο των εν λόγω επιχειρήσεων προβλέπεται η μη επιστροφή του επιστρεπτέου ποσού που έλαβαν στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
H Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία αποδεικνύουν έμπρακτα πως βρίσκονται κοντά στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, συνεχίζοντας την εφαρμογή μέτρων για την ουσιαστική ανακούφισή τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: