Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 310.000 ευρώ για τη μελέτη οριοθέτησης των οικισμών του Πηλίου

Ένα ακόμα βήμα προς την επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των οικισμών στο Πήλιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, καθώς εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία εγκρίνεται η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της μελέτης οριοθέτησης οικισμών των Δήμων Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου.
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη εξέλιξη, σχολιάζοντας σχετικά: «Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της μελέτης οριοθέτησης οικισμών των Δήμων Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου – ενός έργου συνολικού ύψους 310.000 ευρώ. Έτσι, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριο Σκάλκο, γίνεται ακόμα ένα βήμα για την επίλυση ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας εδώ και αρκετό καιρό. Ένα βήμα με το οποίο διευθετείται το ζήτημα της χρηματοδότησης της σχετικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την οριοθέτηση των οικισμών του Πηλίου, ενός ζητήματος που απασχολεί σοβαρά τις τοπικές κοινωνίες.
Έτσι, έπειτα από την έγκριση του τεχνικού δελτίου που υπέβαλε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι απαιτούμενοι πόροι είναι διαθέσιμοι προς το ΤΕΕ, το οποίο θα αναλάβει τη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Συγκεκριμένα, το αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι η οριοθέτηση 105 οικισμών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων του Πηλίου, των περισσότερων εκ των οποίων τα όρια ακυρώθηκαν σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1268/2019 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μια απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες και οι επιχειρηματίες της περιοχής να βρίσκονται σε δυσμενή θέση λόγω αδυναμίας αξιοποίησης και ανάπτυξης των ιδιοκτησιών ή/και των επιχειρήσεών τους. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την αναστολή οικοδομικών εργασιών και το ‘πάγωμα’ της οικοδομικής δραστηριότητας, σημαντικά εμπόδια προέκυψαν στην οικιστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Συνεπώς, με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου και τη θεσμοθέτηση όρων και περιορισμών δόμησης και χωροθέτησης χρήσεων γης αίρεται η ομηρία των ιδιοκτησιών και μπορεί πλέον να υπάρξει προσέλκυση επενδυτών και ανάπτυξη στον επιτρεπόμενο βάσει του πολεοδομικού σχεδιασμού βαθμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: