Ευνοϊκότεροι όροι για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας που έλαβαν επιδότηση παγίων δαπανών

Συνεχίζει να ξεδιπλώνεται η δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου. Με τη δημοσίευση σχετικής απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΦΕΚ Β’ 6367/31.12.2021) για την τροποποίηση της απόφασης σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού (Β’ 3354), αίρεται ο περιορισμός της διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης για τις δικαιούχους επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Η Κυβέρνηση προβαίνει στην εφαρμογή ενός ακόμα μέτρου για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου, με την τροποποίηση της απόφασης για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις του καθεστώτος της επιδότησης παγίων δαπανών. Συγκεκριμένα, η τροποποιητική απόφαση καταργεί την υποχρέωση για τη διατήρηση του επιπέδου απασχόλησης για το σύνολο των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας που έλαβαν επιδότηση παγίων δαπανών. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, προκειμένου να εφαρμόσουμε μία συνεκτική δέσμη μέτρων -είτε οριζόντιων είτε στοχευμένων- για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να αποκτήσει ισχυρές οικονομικές προοπτικές η Βόρεια Εύβοια».
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας επωφελούνται και από τις οριζόντιες διατάξεις που εισήχθησαν με την τροποποιητική απόφαση και αφορούν το σύνολο των δικαιούχων επιχειρήσεων. Ειδικότερα, με την υπό στοιχεία ΓΔΟΥ1078/30.12.2021 (Β΄ 6367/31.12.2021) απόφαση παρατείνεται η ισχύς του καθεστώτος επιδότησης παγίων δαπανών.
Συγκεκριμένα, τα ποσά ενίσχυσης με τη μορφή πιστωτικού προς τη φορολογική αρχή και τον e-ΕΦΚΑ, που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν μέχρι την 30ή Ιουνίου 2022, για όσες επιχειρήσεις δεν τα χρησιμοποίησαν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη δήλωση που έχει ήδη υποβληθεί.
Η ενίσχυση κατά το μέρος που αφορά δικαίωμα έκπτωσης από φορολογικές οφειλές, εφαρμόζεται ως έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις των ετών 2021 και 2022, οι οποίες καθίσταται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 έως την 30η Ιουνίου 2022, ενώ κατά το μέρος που αφορά κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό ενίσχυσης εντάσσεται ως πιστωτικό υπόλοιπο στις μερίδες των δικαιούχων επιχειρήσεων και συμψηφίζεται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των μισθολογικών περιόδων Ιουνίου 2021-Μαΐου 2022.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: