Έκτακτη χρηματοδότηση 420.000 ευρώ προς δήμους της Μαγνησίας για αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές

Η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, ανά τακτά διαστήματα ενισχύει με έκτακτη χρηματοδότηση, από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση ζημιών και τη βελτίωση υποδομών και δικτύων μετά από φυσικές καταστροφές. Προς αυτή την κατεύθυνση, τις τελευταίες ημέρες εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών προς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα δίκτυα και οι υποδομές των οποίων επλήγησαν την προηγούμενη περίοδο από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα, για τη Μαγνησία, σε συνέχεια προηγούμενων έκτακτων χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους της περιοχής, η εν λόγω έκτακτη χρηματοδότηση ανέρχεται στα 420.000 ευρώ και κατανέμεται σε:
• 200.000 ευρώ στον Δήμο Σκοπέλου, για ζημιές στο ευρύτερο αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού.
• 150.000 ευρώ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, για ζημιές σε δίκτυα και υποδομές στα Κανάλια.
• 70.000 ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, για ζημιές σε κτίρια και υποδομές σε Μούρεσι, Ανήλιο, Ζαγορά και Κισσό.
Με αφορμή την εν λόγω έκτακτη χρηματοδότηση, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, ενισχύει ανά τακτά διαστήματα τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν ζημιές σε δίκτυα, αλλά και να βελτιώσουν τις υποδομές τους μετά από τις δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρουν στις εν λόγω περιοχές φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα. Φαινόμενα που την τελευταία περίοδο έχουν πλήξει, δυστυχώς, και την περιοχή της Μαγνησίας, με αποτέλεσμα δήμοι της περιοχής να έχουν ανάγκη την έκτακτη χρηματοδότηση, η οποία και εξελίσσεται σε φάσεις, καθώς προχωρά η ωρίμανση του σχεδιασμού, αλλά και καθίστανται ξεκάθαρες οι ανάγκες. Σε αυτή τη φάση, η Μαγνησία, και δη οι Δήμοι Σκοπέλου, Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου λαμβάνουν, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, 420.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποδομών και δικτύων στις εν λόγω περιοχές. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστεί η συνεργασία με τους δήμους, τις κοινότητες και όλους τους εμπλεκόμενους, για να βελτιωθούν οι υποδομές, αλλά και οι συνθήκες στην καθημερινότητα των πολιτών».
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την ίδια φάση έκτακτης χρηματοδότησης έχει διατεθεί προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας χρηματοδότηση συνολικού ύψους 830.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η έκτακτη χρηματοδότηση για το σύνολο της Θεσσαλίας να ανέρχεται, στην παρούσα φάση, στα 1.250.000 ευρώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: