Έργα 17 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία εντάχθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης»

Μία νέα σειρά έργων για τη βελτίωση των υποδομών της Μαγνησίας, συνολικού ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, με σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης. Η απόφαση αφορά συνολικά 105 έργα σε διάφορες περιοχές της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 340 εκατ. ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του Προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’ του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση, 105 έργα συνολικού ύψους 340,3 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα έργα που εντάχθηκαν είναι και έργα που αφορούν τη Μαγνησία, συνολικού ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ, και συγκεκριμένα:
• 2,6 εκατ. ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για την αποκατάσταση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας,
• 2,9 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Αλμυρού για την προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας στις υποδομές πόσιμου νερού και λυμάτων,
• 1,2 εκατ. ευρώ προς τον Δήμο Βόλου για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης,
• 10,2 εκατ. ευρώ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα στον Δήμο Βόλου (ανοικτό ποδηλατοδρόμιο και γέφυρα).
Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουν να στηρίζουν τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχευση, αλλά και εύρος που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: