Συνάντηση εργασίας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφτηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νασίκα, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, με αντικείμενο τα προβλήματα που προκάλεσαν στην περιοχή από οι πρόσφατες θεομηνίες «Αθηνά» και «Διομήδης», καθώς και τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, τέθηκαν, επίσης, θέματα που απασχολούν όλες τις Κοινότητες του Δήμου, όπως η Γέφυρα του Κερασιώτη, το ρέμα Σαλασλαριώτη, κλπ, ενώ διατυπώθηκαν και σχετικές προτάσεις. Επιπρόσθετα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ενημέρωσε ότι δόθηκε παράταση στην κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Μικρού Περιβολακίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ήδη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Κοινότητες Κεραμιδίου, Στεφανοβικείου και Περιβλέπτου. Τέλος, ο Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα που του μεταφέρθηκαν από τους παρευρισκόμενους, προτείνοντας σχετικές λύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2022, επισκέφθηκα κατόπιν πρόσκλησης τον Δήμο Ρ. Φεραίου και δη την έδρα του Δήμου στο Βελεστίνο, όπου είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, με αντικείμενο την πίεση που δέχθηκαν οι υποδομές κοινοτήτων και ενοτήτων του Δήμου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της τελευταίας περιόδου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα έργα αποκατάστασης, αλλά και για τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται.
Συγκεκριμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι για τις αποκαταστάσεις υποδομών και δικτύων που έπληξαν την τελευταία περίοδο τον Δήμο:
• Έχει διατεθεί -κατά την προηγούμενη περίοδο- έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.
• Θα εξεταστεί η διάθεση -αφού προσδιοριστούν οι ανάγκες και ωριμάσει ο τεχνικός σχεδιασμός- νέας έκτακτης χρηματοδότησης για τις αποκαταστάσεις που έχει ανάγκη η περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται η συνεργασία με τη δημοτική αρχή, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: