Συνέντευξη στον Εύριπος 90 FM (Α’ μέρος)

Καραγεώργη Σερβίας, πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη μεσημέρι. Μετά από αρκετά τηλέφωνα και συνεννοήσεις, ανέβαινα στο γραφείο του Χρ. Τριαντόπουλου.
Μου είχαν πει συνομιλητές του από την κυβέρνηση και όχι μόνο, ότι είναι ακριβής στα λόγια του και στην ώρα του. “Οn Time” και “to the point”. Άλλωστε, το είχα διαπιστώσει και δια ζώσης στις κατά καιρούς και πολλές περιοδείες του στην Εύβοια.
Μπήκα στο γραφείο του για τη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που δίνει για πρώτη φορά σε ΜΜΕ όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και στην Στερεά Ελλάδα. Απάντησε χωρίς φόβο, αλλά με ειλικρίνεια και ευθύτητα για το τι αντίκρισε την πρώτη φορά στην Εύβοια, τι έκανε η κυβέρνηση, πως αισθάνεται για τους Ευβοιώτες, τα έργα αποκατάστασης, τα χρήματα που έχουν δοθεί, το συνεχές ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον επικεφαλής της ανασυγκρότησης Σταύρο Μπένο, για τους συναδέλφους του υφυπουργούς, τους δημάρχους, τον Περιφερειάρχη, για τις εκλογές.
Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει η οικογένειά του την απουσία του και την παρουσία του ανά την Ελλάδα.
Η ματιά μου πέφτει πάνω στο γραφείο του, όπου υπάρχουν δεκάδες κίτρινοι φάκελοι που επεξεργάζεται λεπτομερώς. Τα τεκταινόμενα για την αποκατάσταση διάφορων περιοχών της Ελλάδος, που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα.
«Έχουμε μια ώρα», μου είπε. Πράγματι ήταν μια ώρα, τη εξαιρέσει αρκετών λεπτών αθροιστικά, που μιλούσε στα τηλέφωνα για τις πληγείσες περιοχές ανά τη χώρα.
Εξηγούσε και κατηύθυνε τους συνομιλητές του, με μια απίστευτη ηρεμία, όπως πρέπει για κάποιον που κάνει διαχείριση κρίσης αλλά και αποκατάστασης, όπως για το όμορφο νησί μας, που δείχνει και στην πράξη ότι δικαίως του αποδίδεται το «εύσημο» δημότης της Εύβοιας.


Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές έχετε έρθει στην Εύβοια;
Τις πρώτες ημέρες ερχόμουν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Κατόπιν έγινε σε εβδομαδιαία βάση. Όταν είχα και το ατύχημα, είχα ακυρώσει και κάποιες προγραμματισμένες δράσεις. Συνεπώς, αν το υπολογίσουμε, είναι αρκετές δεκάδες φορές. Πλέον ξέρω και τα σημεία συνάντησης! Ξέρω τα χωριά, τους ανθρώπους που έχουν τα καταστήματα – σταματάω στον φούρνο στη Στροφυλιά να πάρω κάτι να φάω. Θέλω να σας πω ότι τον έχω γνωρίσει τον τόπο και με έχει γνωρίσει και αυτός.

Σας θυμάμαι στις 10 Οκτωβρίου Κυριακή πρωί που με εντολή του Κ. Μητσοτακη βρεθήκατε στην Εύβοια, όπου είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες. Ποια ήταν τα συναισθήματα σας εκείνη τη στιγμή;
Από την πρώτη στιγμή μετά τις πυρκαγιές είχαμε βρεθεί στη Βόρεια Εύβοια και είχαν ξεκινήσει με μεγάλες ταχύτητες -πρωτοφανείς για τα μέχρι τότε δεδομένα- οι διαδικασίες και για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Εκείνο το πρωινό βρεθήκαμε σε περιοχές που είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα. Ήταν περιοχές με διαχρονικές παθογένειες. Σε τέτοιες στιγμές, όπως και σε άλλες αντίστοιχες που πλήττονται περιουσίες πολιτών, τα συναισθήματα είναι στενάχωρα. Όμως κυρίαρχο ήταν το συναίσθημα της ευθύνης ανταπόκρισης του κράτους, και αυτό κάναμε, με άμεση ανταπόκριση και προώθηση έκτακτης χρηματοδότησης.

Έχω γνωρίσει τον τόπο και με έχει γνωρίσει και αυτός

Μετά από αρκετές μέρες ακολούθησα το κλιμάκιο που αποτελείτο από εσάς, τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και τον Περιφερειάρχη Φανή Σπανό, όπου επισκεφθήκατε εκ νέου τις πληγείσες περιοχές.
Κοιτάξτε, αυτό που διακατέχει όχι μόνο εμένα σε κάθε επόμενη μέρα μιας φυσικής καταστροφής, αλλά αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η μεγάλη ανησυχία του κόσμου. Μία ανησυχία που εκφράζεται πολλές φορές με οργή, με θυμό· έχουν χάσει το βιός τους, το σπίτι τους, τη δουλειά τους, τα ζώα τους – όταν μιλάμε για κτηνοτρόφους. Οπότε είναι μία έντονη και εύλογη αντίδραση, η οποία σίγουρα δεν είναι δυσπιστία, γιατί πρώτη φορά συναντιόμαστε ως Πολιτεία μαζί τους ενώ εκείνοι είναι αντιμέτωποι με μία φυσική καταστροφή και εμείς ερχόμαστε να διαμορφώσουμε έναν νέο μηχανισμό αντιμετώπισης, αλλά κυρίως μία νέα φιλοσοφία διαχείρισης των πραγμάτων. Τους το λέω κιόλας πως είμαστε εκεί για να τους εκπλήξουμε ευχάριστα!

Αυτό ηχεί ευχάριστα στα αυτιά τον πολιτών. Όμως δυστυχώς στο παρελθόν είχαμε υποσχέσεις στην Εύβοια σε παρόμοιες περιπτώσεις που παρέμειναν υποσχέσεις!
Ακριβώς αυτές τις δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος θέλουμε να αλλάξουμε, κυρία Καράπα. Αυτή είναι η μεγάλη μας μάχη: να αντιστραφεί αυτή η δυσπιστία, η οποία είναι εύλογη, γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν δυστυχώς πάρα πολλά παραδείγματα που τροφοδοτούσαν αυτή την εικόνα. Εμείς το αλλάξαμε αυτό, αλλάζοντας κυρίως τη φιλοσοφία αντιμετώπισης του πολίτη, ο οποίος θέλει να είναι δίπλα του το κράτος! Μια φιλοσοφία που εκπορεύεται κεντρικά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει ενσταλάξει σε όλους μας τον τρόπο σκέψης που τον διέπει ως άνθρωπο, αλλά και ως πολιτική φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο, τον Έλληνα πολίτη.

Αυτή είναι η μεγάλη μας μάχη: να αντιστραφεί η δυσπιστία, η οποία είναι εύλογη, γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν δυστυχώς πάρα πολλά παραδείγματα που τροφοδοτούσαν αυτή την εικόνα

Πώς αποτυπώνεται πρακτικά αυτή η φιλοσοφία;
Με την άμεση και φυσική παρουσία, τις αυτοψίες, την άμεση υλοποίηση των σχεδίων δράσης της κυβέρνησης, όχι μόνο τις ημέρες που είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας και των ΜΜΕ, αλλά και το επόμενο διάστημα.
Γι’ αυτό, στο πλαίσιο των εντολών και της φιλοσοφίας της κυβέρνησής μας, η συντριπτική πλειονότητα των επισκέψεών μου στο νησί στην Εύβοια και δη στη βόρεια Εύβοια, είναι εκτός κάμερας, εκτός δελτίων τύπου, εκτός μιας πεπατημένης μόνο θεσμικής επίσκεψης.
Θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη, να βλέπουμε το πρόβλημα και αφού του εξηγήσουμε πώς θα δρομολογηθεί η στήριξή του, να διαμορφώσουμε κάποια συγκεκριμένα μέτρα που έχει ανάγκη λόγω των ιδιαιτεροτήτων του.

Κύριε Τριαντόπουλε, ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα και πώς αποτιμάται αυτό σε οικονομικό όφελος για τους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας;
Από την πρώτη στιγμή, όπως και στις άλλες πυρόπληκτες περιοχές, ενεργοποιήσαμε τη διαδικασία της πρώτης αρωγής έτσι ώστε να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας λαμβάνοντας μία προκαταβολή έναντι στεγαστικής συνδρομής για τα σπίτια που καταστράφηκαν από τη φωτιά ή και προκαταβολή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων, ενώ συμπεριλήφθηκε και η αποζημίωση της οικοσκευής.
Μέχρι τώρα, το ύψος των αποζημιώσεων έχει φτάσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Όσοι δικαιούχοι είχαν μπει στην πλατφόρμα, έχουν λάβει την στήριξή τους και φυσικά τώρα δρομολογούμε τις επόμενες ημέρες να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να γίνουν μία σειρά από διορθώσεις και προσαρμογές.
Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν όλα τα μέτρα που αφορούν τη στεγαστική συνδρομή, για να καλυφθούν οι πολίτες των οποίων τα σπίτια είχαν υποστεί κάποια ζημιά. Υπάρχει μία δέσμευση, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που ουσιαστικά θα έρθει να καλύψει αρκετά εκατομμύρια.

Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν, τι μέτρα πήρε η κυβέρνηση;
Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο ΕΛΓΑ και έδωσε χρήματα για τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Πολλά από τα μέτρα αυτά αφορούν και άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Στη στήριξη που παρέχουμε στους ελαιοπαραγωγούς μέσα από τη διαδικασία της κρατικής αρωγής -όπου συνεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τον ΕΛΓΑ- εκδόθηκε μία πρόσφατη απόφαση (κατόπιν έγκρισης από την Κυβερνητική Επιτροπή κρατικής Αρωγής και τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), σύμφωνα με την οποία θα χορηγηθεί μία πρώτη πληρωμή, εν είδει προκαταβολής, στο ύψος των 50 ευρώ ανά ελαιόδεντρο. Για τους κτηνοτρόφους διαμορφώνεται ένα ειδικό σχήμα επιπλέον ενίσχυσης, το οποίο προβλέπει 40 ευρώ ανά ζώο για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν άμεσα. Επίσης υπάρχει μία διάκριση στο καθεστώς των κτηνοτρόφων σε αυτούς που επλήγησαν άμεσα και έμμεσα. Εκείνοι που επλήγησαν έμμεσα θα λάβουν 20 ευρώ ανά ζώο.

Έχουμε όμως και τους ρητινοκαλλιεργητές που ζουν πολλές οικογένειες και δίνουν και ζωή στην Βόρεια Εύβοια.
Διαμορφώσαμε από την πρώτη στιγμή, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που πρόσφατα πέρασε και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και απομένει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση. Συνεργαζόμαστε με τους δασικούς συνεταιρισμούς, έτσι ώστε οι δικαιούχοι των δασικών συνεταιρισμών να μπορούν να συμμετέχουν στο επταετές πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης μέσα στο δάσος για την ανάπτυξη του δάσους, όπου θα έχουν καθαρές μηνιαίες απολαβές 800 ευρώ. Αυτό αφορά τους ρητινοκαλλιεργητές, οι οποίοι εκ των πραγμάτων έχασαν το μέσο του βιοπορισμού τους, αφού ζούσαν από το δάσος.
Αυτό το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα στήριξης που αφορά τους ρητινοκαλλιεργητές και έχει ορίζοντα δεκαπενταετίας. Πολλοί, μάλιστα, θα μπορούν να δουλέψουν στα έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή στο δάσος.
Θυμίζω ότι τα έργα αποκατάστασης με τα κορμοδέματα και τα κορμοφράγματα, τα αντιπλημμυρικά έργα, ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα απασχόλησης το κάναμε σε κύκλους ούτως, ώστε αν κάποιος δεν μπορεί να ενταχθεί μέσα στο 2022, να μπορεί να μπει το 2023.

Το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα στήριξης που αφορά τους ρητινοκαλλιεργητές και έχει ορίζοντα δεκαπενταετίας

Ποιος ο ρόλος των δασικών συνεταιρισμών; Θα ενισχυθούν;
Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο που διαδραματίζουν, αφού συμμετέχουν κατά προτεραιότητα σε όλα τα έργα. Δρομολογήσαμε πρόγραμμα στήριξης των δασικών συνεταιρισμών. Ήδη υπάρχει μία ενίσχυση 650 χιλιάδων ευρώ προς τους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής και από ιδιώτες, αλλά κυρίως από το Πράσινο Ταμείο. Συνεχίζουμε φυσικά να τους στηρίζουμε με διάφορους τρόπους, καθώς είναι μεταξύ των παραγωγικών ομάδων που επλήγησαν περισσότερο.
Παράλληλα, στην Περιφέρεια έχουμε διαθέσει ένα κονδύλι χρηματοδότησης κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ για να προχωρήσει από την πλευρά της σε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις οδοποιίας που είναι σημαντικές.

Τα έργα αυτά πότε θα ξεκινήσουν;
Έχουμε δώσει κατεύθυνση προς την Περιφέρεια να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί ένα πράγμα που βλέπει κάποιος μέσα από την επίσκεψη στην περιοχή, είναι ακριβώς οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, τόσο στο κεντρικό, αλλά και στο υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Έχουν δοθεί επίσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια μία σειρά από έκτακτες χρηματοδοτήσεις για έργα, που ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αντιπλημμυρικά έργα συνολικής αξίας κοντά στα 50 εκατομμύρια έχουν δρομολογηθεί μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τους δύο Δήμους. Οπότε έτσι θα γίνουν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στις αστικές περιοχές, στα χωριά και στους οικισμούς, και όχι μόνο στα δάση.
Στα δάση έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα. Πριν από λίγες ημέρες ήμασταν εκεί μαζί με τον Πάνο Αμυρά και τον Σιμο Κεδίκογλου. Βαριά αντιπλημμυρικά έργα είναι μικρά φράγματα, με τσιμέντα που θα κρατάνε το νερό, έτσι ώστε να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές που κατοικούν πολίτες. Ήδη έχουμε περάσει μέχρι τώρα από δύο-τρεις περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων και τα αντιδιαβρωτικά έργα έδειξαν τις αντοχές τους.

Έχουμε δώσει κατεύθυνση προς την Περιφέρεια να ξεκινήσουν τα έργα όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί ένα πράγμα που βλέπει κάποιος μέσα από την επίσκεψη στην περιοχή, είναι ακριβώς οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο

Μπορείτε να μας πείτε πιο συγκεκριμένα για τη μέχρι τώρα υλοποίηση του σχεδιασμού της Κυβέρνησης αλλά και τα κονδύλια που έχουν διατεθεί προς τους ΟΤΑ;
Χρήστος Τριαντόπουλος: Ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του σχεδιασμού της αποκατάστασης, αλλά και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Βόρειας Εύβοιας, καλύπτοντας δομικά κενά, υστερήσεις και παθογένειες του παρελθόντος.
Μετά από εντατικές ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και δη του Υφυπουργού, κ. Ιωάννη Τσακίρη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριου Σκάλκου, εγκρίθηκε η ένταξη προς χρηματοδότηση των τελευταίων τριών έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης από το πακέτο των συνολικά πέντε συν ένα έργων για τους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού ύψους 48.885.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω έργα είναι:
• Το έργο «Κατεπείγουσα ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της δημοτικής κοινότητας Ιστιαίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού μετά την εκδήλωση την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού τον Αύγουστο του 2021», ύψους 15.950.000 ευρώ. Σημειώνεται, επίσης, ότι και άλλο συμπληρωματικό έργο για τον εν λόγω Δήμο, ύψους 11.000.000 ευρώ, έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Αύγουστο του 2021.
• Το έργο «Επείγουσες παρεμβάσεις στους οικισμούς Μετόχι και Σπαθάρι της δημοτικής ενότητας Κηρέως [του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας] για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021», ύψους 2.487.000 ευρώ.
• Το έργο «Επείγουσες παρεμβάσεις εντός των οικισμών Αγκάλης (παραλίας Αγίας Άννας) και Ροβιών [του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας] για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021», ύψους 15.368.000 ευρώ.
• Το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα στον οικισμό Φραγκάκη [του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας]», ύψους 2.860.000 ευρώ.
• Το έργο «Αποκατάσταση ζημιών και κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού της κοινότητας Λίμνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς στις 3 Αυγούστου 2021», ύψους 1.220.000 ευρώ.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σημαντικό πακέτο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και έργων στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας, το οποίο συμπληρώνει (α) το ενταγμένο -από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- πακέτο έργων αποκατάστασης οδοποιίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Βόρειας Εύβοιας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ύψους 39.700.000 ευρώ, και (β) την έκτακτη χρηματοδότηση μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Περιφέρεια και τους Δήμους για τη Βόρεια Εύβοια, ύψους 13.630.000 ευρώ.
Ειδικότερα, ως προς το τελευταίο μέρος η έκτακτη χρηματοδότηση κατανέμεται ως εξής:
Προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη Βόρεια Εύβοια έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5.050.000 ευρώ.
• Προς το Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας (συμπεριλαμβάνοντας και τη ΔΕΥΑ) έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5.970.000 ευρώ.
• Προς το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2.610.000 ευρώ.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του σχεδιασμού της αποκατάστασης, αλλά και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Βόρειας Εύβοιας, καλύπτοντας δομικά κενά, υστερήσεις και παθογένειες του παρελθόντος

Συνολικά τα χρήματα που έχουν διατεθεί σε τι ύψος φτάνουν προς Δήμους και Περιφέρεια για τη Βόρεια Εύβοια;
Εάν συνυπολογιστεί και η έκτακτη χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια και τους Δήμους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, το σύνολο της χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια και τους δύο Δήμους για τη Βόρεια Εύβοια έχει διαμορφωθεί στα 102 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την υψηλότερη χρηματοδότηση αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης που έχει χορηγηθεί σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για μία συγκεκριμένη, οριοθετημένη, περιοχή. Η Κυβέρνηση, συνεπώς, συνεχίζει με συνέπεια και εντατικούς ρυθμούς την εφαρμογή του σχεδίου της για τη Βόρεια Εύβοια. Η υλοποίηση του οποίου πραγματοποιείται από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιδεικνύει από την πρώτη στιγμή προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία της ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

* Το πρώτο μέρος της συνέντευξης στην κ. Μαρία Καράπα δημοσιεύτηκε στο site του ραδιοφωνικού σταθμού Εύριπος 90 FM, στις 23.01.2022. Περισσότερα εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: