Στην Καρδίτσα για τα μέτρα στήριξης και την ανασυγκρότηση της περιοχής έπειτα από τον «Ιανό»

Την Καρδίτσα επισκέφτηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό», καθώς και της δρομολόγησης ενός σχεδίου οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετείχε αρχικά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Καρδίτσας. Η ατζέντα συμπεριλάμβανε τόσο την υλοποίηση των μέτρων στήριξης, όσο και το σχέδιο ανασυγκρότησης. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Μετά από σχετική πρόσκληση, είχαμε συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Καρδίτσας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της περιοχής, με αντικείμενο α) τη διαδικασία επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον ‘Ιανό’ στην Καρδίτσα, όπου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής για περίπου το 50% των φακέλων που έχουν σταλεί από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ξεκίνησαν και οι πληρωμές προς αγροτικές εκμεταλλεύσεις, και β) την προώθηση της εκπόνησης ολιστικής μελέτης για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής της Καρδίτσας, την επομένη της θεομηνίας ‘Ιανός’. Η εναρκτήρια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου στη Λίμνη Πλαστήρα. Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει εδώ και ενάμιση χρόνο».

Λίγο αργότερα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη δημιουργία ενός βιώσιμου αρδευτικού δικτύου, στο πλαίσιο της συνολικότερης ανασυγκρότησης της περιοχής. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος σχολίασε: «Στο πλαίσιο της δρομολόγησης ενός σχεδίου οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Καρδίτσας, είχαμε την πρώτη συνάντηση εργασίας για ένα βιώσιμο αρδευτικό σύστημα στην περιοχή, με τον Περιφερειάρχη και τους ΤΟΕΒ της περιοχής, αλλά και με παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ήταν μια σημαντική συνάντηση, υπό τη φιλοξενία του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν σημαντικά ζητήματα, υπήρχε σύγκλιση σε αρκετά και διάθεση γόνιμης συνεργασία σε πολλά. Και αυτή η συνεργασία συνεχίζεται».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: