Επίσκεψη στην Εύβοια για τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μετέβη την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Χαλκίδα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συσκέψεις εργασίας με αντικείμενο την υλοποίηση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ειδικότερα, ο κ. Τριαντόπουλος βρέθηκε αρχικά στη Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, όπου συζητήθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε συσκέψεις στην έδρα της περιφερειακής ενότητας, με θέμα την πορεία υλοποίησης των μέτρων. Στις συσκέψεις συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιώργος Ζερβός, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, καθώς και ο Βουλευτής, κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, οι Δήμαρχοι Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων.

Μετά την επίσκεψη στη Μητρόπολη, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Με τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Αλέξανδρο Λυκουρέντζο επισκεφθήκαμε την έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, όπου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο είχαμε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού».

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διευρυμένης σύσκεψης εργασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο Υφυπουργός σημείωσε: «Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ πραγματοποιήσαμε διευρυμένη σύσκεψη εργασίας στην έδρα της ΠΕ Εύβοιας στην Χαλκίδα, με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Ήταν μία συζήτηση όπου παρουσιάστηκαν, αναλυτικά και σε πραγματική βάση, όλα τα δεδομένα της πορείας υλοποίησης και αξιοποίησης των περισσοτέρων από 230 εκατ. ευρώ που μέχρι τώρα έχουν διατεθεί/πιστωθεί/δεσμευθεί προς την περιοχή. Και συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: