Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους της Σάμου

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στην πέμπτη και τελευταία πληρωμή προς τους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 341.250,64 ευρώ σε 44 δικαιούχους.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου οι διαδικασίες πληρωμής πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νέα καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής προς τους πληγέντες από τον σεισμό της Σάμου. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν περισσότερα από 340 χιλιάδες ευρώ σε 44 δικαιούχους. Συνολικά, λοιπόν, πιστώθηκαν 2.660.205,45 ευρώ σε 350 δικαιούχους μέσα από πέντε γύρους πληρωμών.

Επισημαίνεται ότι με αυτή την τελευταία πληρωμή ολοκληρώνεται επιτυχώς το στάδιο της χορήγησης πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η υλοποίηση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στη Σάμο, σε ένα κλίμα στενής συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς»
.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής θα πρέπει να υποβάλουν -αν δεν το έχουν πράξει ήδη- αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: