Στη Βόρεια Εύβοια για την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας ΟΑΕΔ – Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού για παράρτημα του ΙΕΚ Χαλκίδας για τον τουρισμό

Συνάντηση κκ. Χρήστου Τριαντόπουλου, Σίμου Κεδίκογλου, Σπύρου Πρωτοψάλτη και Γιάννη Κοντζιά

Σε συνάντηση συμμετείχε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά και τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη. Κατά τη συνάντηση, οι κκ. Πρωτοψάλτης και Κοντζιάς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση παραρτήματος του ΙΕΚ Χαλκίδας στην Αιδηψό, μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη βελτίωση των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας, όπως επεσήμανε ο κ. Τριαντόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας: «Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης που ακολουθεί η Κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των ζημιών και τη βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγη το περασμένο καλοκαίρι από τις μεγάλες πυρκαγιές, υπεγράφη σήμερα σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη και του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά με αντικείμενο τη δημιουργία νέου παραρτήματος του ΙΕΚ Χαλκίδας στην Αιδηψό, στον κλάδο του τουρισμού.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη βελτίωση των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και συνολικά για την αναβάθμιση του αναπτυξιακού δυναμικού της περιοχής. Ο ΟΑΕΔ δηλώνει ‘παρών’ στην περιοχή, καθώς μέσω αυτού, θυμίζω, είναι σε εξέλιξη και το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης των ρητινοκαλλιεργητών. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για την ταχεία και βιώσιμη ανάκαμψη της περιοχής».

Επισημαίνεται ότι η δημιουργία του παραρτήματος στην Αιδηψό αποτελεί ένα από τα έργα-φωτοδότες για την ολιστική αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας και έχει ως στόχο να υποστηρίξει πιο αποτελεσματικά τον στόχο μετατροπής της Αιδηψού σε λουτρόπολη ευρωπαϊκού επιπέδου και φήμης, στο πλαίσιο σχεδιασμού του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: