Επίσκεψη στην αγορά του Βόλου – Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη της οικονομίας

Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στην αγορά του Βόλου

Επίσκεψη στην αγορά του Βόλου πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, 30 Απριλίου 2022, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος -όπως κάνει τακτικά- συνάντησε και συνομίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων και επαγγελματίες, αναλύοντάς τους τα μέτρα της Κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, ενώ άκουσε και τις ανησυχίες τους λόγω των συνθηκών της τρέχουσας συγκυρίας.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ακόμα μία φορά, μαζί με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, βρεθήκαμε στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με εμπόρους και επαγγελματίες του κέντρου, εστιάζοντας στα ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και στις ανησυχίες τους εξαιτίας της τρέχουσας δυσμενούς διεθνούς συγκυρίας. Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, τόσο με τον Εμπορικό Σύλλογο, όσο και με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής έχουμε αναπτύξει μια στενή σχέση συνεργασίας και επικοινωνίας, η οποία και ενδυναμώθηκε κατά την περίοδο της διαχείρισης της πανδημίας, οπότε και ήμουν στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Ήταν μία περίοδος κατά την οποία, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, προωθήθηκαν μια σειρά από μέτρα για τη στήριξη των επαγγελματιών, των επιχειρηματιών και των εμπόρων. Μέτρα, παράλληλα με τις αναστολές των υποχρεώσεων, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, η χρηματοδότηση των παγίων δαπανών και το πρόγραμμα «Γέφυρα» για τους συνεπείς δανειολήπτες. Μέτρα που συνέβαλαν σημαντικά στη στήριξη της οικονομίας της Μαγνησίας και επέτρεψαν στην τοπική αγορά να σταθεί στα πόδια της και να μην καταρρεύσει, παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες.

  • Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στην αγορά του Βόλου
  • Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στην αγορά του Βόλου
  • Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στην αγορά του Βόλου
  • Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στην εταιρεία Black Garlic

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα για τη στήριξη επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έχει χορηγηθεί συνολικά το ποσό των 272 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, (α) 130 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν συνολικά, μέσω των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 12.739 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 10.235 ευρώ, (β) 11 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις, (γ) 96 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 590 δάνεια, έχουν ήδη εκταμιευθεί μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και των Εγγυοδοτικών Προγραμμάτων, και (δ) 35 εκατ. ευρώ έχουν λάβει οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Και στην παρούσα φάση, κατά την οποία η δυσμενής διεθνής συγκυρία επηρεάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η Κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, με μέτρα και εργαλεία που θα ενισχυθούν και θα εμπλουτιστούν την επόμενη περίοδο»
.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε επιχείρηση με έδρα το Βόλο, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική, με μεγάλη εξωστρέφεια και ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: