Έκτακτη χρηματοδότηση 350.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τη ΔΕΥΑΜΒ για αποκαταστάσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα

Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με θέμα τη χρηματοδότηση ΟΤΑ της χώρας, ύψους περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιχορήγησης των ΟΤΑ για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (ΑΔΑ: 9ΑΩΕ46ΜΤΛ6-Η9Ρ). Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται νέα χρηματοδότηση 350.000 ευρώ προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους εκπροσώπους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και δη τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συνεχίζεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης προς δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, για έργα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών από θεομηνίες.

Ειδικότερα, με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή, εγκρίθηκε -μεταξύ άλλων- η παροχή χρηματοδότησης ύψους 350.000 ευρώ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση ζημιών που υπέστη το δίκτυό της έπειτα από ακραία και έντονα φυσικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία για να διατηρηθεί η ροή έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, μέσα από νέες φάσεις χρηματοδότησης».

* Διαβάστε τη σχετική απόφαση εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: