Απολογισμός επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου σε πληγείσες περιοχές των ΠΕ Καβάλας, Σερρών και Κιλκίς

Τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφτηκε τις περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Καβάλας, Σερρών και Κιλκίς, που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Κουλοχέρης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η ΠΕ Καβάλας, όπου το κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχε σε σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς παράγοντες, ενώ πραγματοποίησε και αυτοψία στο πεδίο. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, με εντολή του Πρωθυπουργού, κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στις περιοχές της Μακεδονίας που επλήγησαν πρόσφατα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρώτη στάση ο Δήμος Παγγαίου, όπου είχαμε εκτενή σύσκεψη στο Δημαρχείο με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς φορείς και αγρότες, ενώ βρεθήκαμε και στο πεδίο, μιλώντας με αγρότες και παραγωγούς».

Αντίστοιχες επαφές είχε το κυβερνητικό κλιμάκιο και στην ΠΕ Σερρών, τον επόμενο σταθμό στην περιοδεία του. «Μετά τις περιοχές της ΠΕ Καβάλας, η περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου συνεχίστηκε σε περιοχές της ΠΕ Σερρών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε περιοχές των Δήμων Βισαλτίας, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης, όπου είχαμε συσκέψεις με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους αγρότες, ενώ βρεθήκαμε στο πεδίο, εντοπίζοντας από κοντά τις καταστροφές και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί», σχολίασε σχετικά ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό.

Ο γύρος επισκέψεων ολοκληρώθηκε με την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στην ΠΕ Κιλκίς. Με το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Το τρίτο μέρος της περιοδείας στη Μακεδονία, περιλάμβανε την επίσκεψη στο Δήμο Παιονίας και δη στον Εύρωπο, όπου στο δημοτικό κατάστημα είχαμε ευρεία συζήτηση με αυτοδιοικητικούς φορείς και αγρότες, των οποίων οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα, τέθηκαν τα βήματα και το πλαίσιο συνεργασίας του σχεδίου στήριξης που σχηματοποιείται από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτού του ακραίου καιρικού φαινομένου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: