Δέκατη τέταρτη πληρωμή πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κρήτης, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ – Συνολικά 66 εκατ. ευρώ σε πρώτη αρωγή στην περιοχή

Το Υπουργείο Οικονομικών, μετά την φάση τροποποίησης και ελέγχου που προηγήθηκε, και σε συνέχεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων του Ιουνίου, προχώρησε την Παρασκευή 15η Ιουλίου 2022 σε νέα πληρωμή προς τους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 1.531.844,40 ευρώ σε 191 μοναδικούς ΑΦΜ, εκ των οποίων 1.126.018,00 ευρώ σε 164 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και 405.826,40 ευρώ σε 134 δικαιούχους αποζημίωσης για οικοσκευή.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Σε συνέχεια της πραγματοποίησης των σχετικών διασταυρώσεων και την προώθηση προς πληρωμή των περιπτώσεων δικαιούχων που τη δικαιούνται, ολοκληρώνονται οι εκταμιεύσεις πρώτης αρωγής προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη και υπέβαλαν σχετική αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προέβη την Παρασκευή 15η Ιουλίου 2022 στον δέκατο τέταρτο γύρο εκταμιεύσεων προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ σε 191 δικαιούχους. Συνολικά, λοιπόν, έχουν διατεθεί 66 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους που είχαν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είχε ανοίξει εκ νέου κατά το διάστημα από τις 6 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση πρώτης αρωγής οι πληγέντες που δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν εγκαίρως την αίτησή τους εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων ή να επικαιροποιήσουν την αίτησή τους όσοι πληγέντες συμπολίτες μας την είχαν ήδη υποβάλει. Επίσης, με τις τροποποιητικές ΚΥΑ που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ Β’ 2829/06.06.2022 διευρύνθηκε η περίμετρος των δικαιούχων που είχαν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ή αποζημίωση οικοσκευής. Ακριβώς λόγω της δυνατότητας τροποποίησης των αιτήσεων από τους δικαιούχους, η διαδικασία διασταυρώσεων δεν ήταν εφικτή κατά την περίοδο που ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα.

Το μέτρο της κρατικής αρωγής εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τη στήριξη των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για τη γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση όλων των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στην περιοχή»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: