Συνεργασία με τον Δήμο Βόλου για αποκαταστάσεις μετά το πλημμυρικό φαινόμενο της 14ης Αυγούστου

Την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Βόλου με αντικείμενο το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής μετά το πλημμυρικό φαινόμενο της 14ης Αυγούστου, τις επιπτώσεις του οποίου είχε καταγράψει άμεσα ο Υφυπουργός, καθώς βρέθηκε στο πεδίο από την πρώτη στιγμή. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Βόλου, με την παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων και του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, αναλύθηκαν όλες οι δράσεις και οι κινήσεις που έγιναν από την πρώτη στιγμή από τον Δήμο Βόλου, το Πυροσβεστικό Σώμα, τη ΔΕΥΑΜΒ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ συζητήθηκαν και μια σειρά από παρεμβάσεις που δρομολογούνται για αποκαταστάσεις την επόμενη περίοδο.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο πεδίο έχουμε αναπτύξει άμεση και γόνιμη συνεργασία με τον Δήμο Βόλου όσον αφορά την ενεργοποίηση του πλαισίου στήριξης και αποκατάστασης μετά το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την πόλη του Βόλου στις 14 Αυγούστου. Άμεσα, λοιπόν, ενεργοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι επιτροπές, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, για τη στήριξη των πληγέντων.

Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμο Βόλου, έχει ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα η καταγραφή των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα του δήμου, καθώς και οι ανάγκες για ενίσχυση των υποδομών και των δικτύων που θα επιτρέψουν την ανταπόκριση αυτών στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την κλιματική κρίση. Η κλιματική κρίση αποτελεί, δυστυχώς, τη νέα δυσάρεστη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Νέα δεδομένα που έχουν καταστήσει την εμφάνιση ακραία καιρικών φαινομένων -όπως αυτό που έπληξε τον Βόλο- πιο πιθανή από ό,τι στο παρελθόν, άλλα και πιο σφοδρή από ό,τι στο παρελθόν. Συνεπώς, σε αυτά τα νέα δεδομένα θα πρέπει να προσαρμοστούν τα δίκτυα και οι υποδομές για τη διαχείριση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων. Και αυτό θα γίνει την επόμενη περίοδο, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και αντίστοιχη έκτακτη χρηματοδότηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε την επόμενη περίοδο σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: