Έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για αποκαταστάσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα στις Μηλιές

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης προς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και ΔΕΥΑ της χώρας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 100.000 ευρώ προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται η στενή συνεργασία με τις αρχές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, διατηρώντας τη ροή χρηματοδότησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας υπέγραψε απόφαση χρηματοδότησης διάφορων ΟΤΑ και ΔΕΥΑ της χώρας με 1,5 εκατ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 100.000 ευρώ προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και δίκτυα που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα στις Μηλιές κατά την προηγούμενη περίοδο. Το ποσό αυτό προστίθεται στη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ που έχει ήδη εξασφαλιστεί φέτος για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, με αποτέλεσμα το σύνολο της έκτακτης χρηματοδότησης να διαμορφώνεται μέχρι τώρα στις 250.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης και ενεργής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: