Σύσκεψη με τους Βουλευτές της Εύβοιας για τη στήριξη των παραγωγών σύκων της Βόρειας Εύβοιας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου με τους Βουλευτές Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας. Στη σύσκεψη, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού, παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και ο Βουλευτής κ. Σπυρίδωνας Πνευματικός.

Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης το οποίο και ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, εστιάζοντας -μεταξύ άλλων- στο ειδικό καθεστώς στήριξης των αγροτών καλλιέργειας σύκων της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στο Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνέχεια της συνάντησης δήλωσε σχετικά: «Η Κυβέρνηση, σε στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους συνεχίζει με αμείωτη προσήλωση την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης στη Βόρεια Εύβοια. Αναγνωρίζοντας ότι οι πυρκαγιές προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στον κλάδο της παραγωγής σύκων, με αποτέλεσμα ο μέχρι πρότινος μεγάλης δυναμικότητας και εξωστρέφειας κλάδος, να πληγεί τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, η υλοποίηση του ειδικού καθεστώτος με την καταβολή ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον κλάδο παραγωγής σύκων στην Βόρεια Εύβοια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα συμβάλει στην ανάκαμψη του κλάδου. Ένα καθεστώς που προχωρά και την αμέσως επόμενη περίοδο η στήριξη θα φθάσει στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα προχωρά και το σχήμα στήριξης των μεταποιητών σύκων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: