Επίσκεψη σε περιοχές της Πιερίας που επλήγησαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο

Στην Κατερίνη μετέβη την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (κακοκαιρία Άριελ) και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς για τη δρομολόγηση της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν, αλλά και της στήριξης των πληγέντων.

Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου, των Δημάρχων Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, κκ. Βαγγέλη Γερολιόλιου και Ανέστη Μανώλα αντίστοιχα, και με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών στελεχών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, καθώς και ζητήματα αποκατάστασης και στήριξης. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κώστα Κουκοδήμο, με την παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών, στην έδρα του Δήμου, για το ίδιο ζήτημα, ενώ ακολούθησε αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο, το οποίο δέχτηκε το σοβαρότερο πλήγμα.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Την Τρίτη, επισκεφθήκαμε την Πιερία και δη την Κατερίνη, σε συνέχεια των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα και προκάλεσαν ζημιές σε επιχειρήσεις και υποδομές. Ειδικότερα, είχαμε σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με την Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, καθώς και στην έδρα του Δήμου Κατερίνης, με τον Δήμαρχο και αυτοδιοικητικά στελέχη. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο πεδίο και δη στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης, το οποίο πιέστηκε σημαντικά από το πλημμυρικό φαινόμενο. Το κράτος, όπως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, θα σταθεί αρωγός στους πληττόμενους ιδιώτες, καθώς και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: