Στενή συνεργασία με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο και για τις Β. Σποράδες

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, είχε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2023 ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό έχει αναπτύξει στενή επικοινωνία με τον Μητροπολίτη για θέματα που αφορούν στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και στις Βόρειες Σποράδες όλη την προηγούμενη περίοδο. Στο πλαίσιο αυτής της στενής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα ακόμα μία συνάντηση με αντικείμενο την εξέλιξη των θεμάτων που σχετίζονται με την αποκατάσταση ζημιών, αλλά και με μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις σε υποδομές και δίκτυα. Παράλληλα, και στο πλαίσιο του γόνιμου διαλόγου που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο πλευρών, συζητήθηκαν οι σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Μητρόπολη όλη την προηγούμενη περίοδο, ενώ αναλύθηκαν και τα προβλήματα που προέκυψαν στην Εύβοια κατά τον πρόσφατο χιονιά.
Επιπρόσθετα, αντικείμενο της συνάντησης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Μητροπολίτη αποτέλεσαν και οι Βόρειες Σποράδες, εστιάζοντας -μεταξύ άλλων- στα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση έργων που θα αποκαταστήσουν και θα βελτιώσουν την πρόσβαση σε ιερούς ναούς και ιερές μονές των νησιών των Βορείων Σποράδων, όπως η Σκόπελος, αλλά και σε άλλα θέματα για τα νησιά της Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε ότι «η συνεργασία με τον Μητροπολίτη είναι στενή, εποικοδομητική και πάντα με αποτελέσματα, τόσο για την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, όσο και για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Με αποτελέσματα και έργα, μέσα και από τη χρηματοδοτική στήριξη της Κυβέρνησης. Έργα αποκατάστασης, αλλά και βελτίωσης της πρόσβασης σε περιοχές των νησιών στις Βόρειες Σποράδες με έντονο θρησκευτικό, αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον. Έργα που δρομολογούνται, αλλά και θα αυξηθούν κατά την επόμενη περίοδο. Αυτή, λοιπόν, η στενή συνεργασία συνεχίζεται».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: