99.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση της πλατείας του παραλιακού μετώπου του Χορευτού

Την ένταξη της ανάπλασης της πλατείας του παραλιακού μετώπου του Χορευτού, του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου. Το εγκεκριμένο ποσό για το έργο ανέρχεται σε 99.000 ευρώ. O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε το συγκεκριμένο θέμα, συνομίλησε και ενημερώθηκε σχετικά από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο, ενώ είχε και εκ του σύνεγγυς επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου, κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Το Πράσινο Ταμείο συνεχίζει το Πρόγραμμα “Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου”, εντάσσοντας σε αυτό έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ανάμεσα στις εντάξεις που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, είναι και αυτή του έργου “Ανάπλαση πλατείας παραλιακού μετώπου Χορευτού Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου”, με ποσό 99.000 ευρώ.

Υπενθυμίζω ότι από το 2019 που ανέλαβε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η χρηματοδότηση, τόσο η έκτακτη, όσο και μέσω προγραμμάτων, προς την περιοχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ανέρχεται στα 12,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί, εάν συνυπολογιστούν και τα έργα που δρομολογούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναφορικά, τώρα, με το νέο έργο ανάπλασης της πλατείας του Χορευτού, η ολοκλήρωσή του θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία του Πράσινου Ταμείου για τη στενή συνεργασία με τους Δήμους για την προώθηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: