Επίσκεψη στο Αερινό και σε έργα αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφτηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Αρχικά, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφτηκε τον Ριζόμυλο, όπου μαζί με τη Δημοτική Αρχή, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, βρέθηκαν στην περιοχή όπου προχωρούν οι διαδικασίες για τον σύγχρονο αγροτικό δρόμο που αφορά τα Κανάλια, τον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, σε συνέχεια και της εξασφάλισης χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. ευρώ από τη δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Επισκέφτηκα, μαζί με τη Δημοτική Αρχή, το σημείο όπου θα κατασκευαστεί ο βελτιωμένος και ασφαλής -με άσφαλτο και τεχνικά έργα- αγροτικός οδικός δίαυλος που θα ενώνει τα Κανάλια, τον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, ένα έργο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ από τη δράση “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα, σήμερα, στο σημείο βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά μαζί με τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Νασίκα, ώστε ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, τους αγρότες και τους κατοίκους της να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση. Έργο, οι διαδικασίες δρομολόγησης του οποίου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, όπως μας ενημέρωσαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό επισκέφθηκε το Αερινό, όπου είχε διευρυμένη συνάντηση, στη οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, καθώς και αγρότες και τοπικοί παράγοντες της περιοχής. Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με αγρότες της περιοχής, με θέμα την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, υπό τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η κλιματική κρίση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε: «Στο Αερινό είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων, τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και αγρότες της περιοχής, με αντικείμενο τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών της περιοχής. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως έχει αρχικώς εντοπιστεί, για την ευρύτερη αγροτική περιοχή του Περιβλέπτου, του Αερινού, του Αγίου Δημητρίου, του Μ. Περιβολακίου, αλλά και άλλων όμορων περιοχών, επηρεάζοντας σημαντικά το κόστος της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και το είδος και τον προσανατολισμό αυτής. Έχοντας εντοπίσει, λοιπόν, το ζήτημα θα δρομολογηθεί την επόμενη περίοδο σχετική μελέτης, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης – όπως έχει πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές. Στόχος είναι και η συγκεκριμένη περιοχή να επωφεληθεί από χρηστή διαχείριση υδάτων και νέα έργα και δίκτυα που θα επιτρέψουν να καταστεί η τοπική πρωτογενής παραγωγή ανταγωνιστική και προσοδοφόρα για τους αγρότες της περιοχής».

Σημειώνεται, τέλος, πως κατά τη συνάντηση στο Αερινό συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ, κ. Νίκος Αθανασάκης, καθώς και οι εκπρόσωποι των Βουλευτών της Μαγνησίας, κ. Αθανάσιου Λιούπη και κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: