Στήριξη Ηλείας ήδη με προϋπολογισμό άνω των 43 εκατ. ευρώ έναντι των φυσικών καταστροφών – Προχωρά το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση την Αρχαία Ολυμπία

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 6 Απριλίου, την Ηλεία, όπου συμμετείχε σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηλείας, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης της διαΝΕΟσις για την ανάπτυξη της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου Ηλείας στον Πύργο, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε στον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή του στο κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη, αποκατάσταση και ανάπτυξη της περιοχής, ενώ του γνωστοποίησε και θέματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση, τίμησε τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, στο πλαίσιο και της μέχρι τώρα συνεργασίας τους.

Ακολούθησε η εκδήλωση της διαΝΕΟσις στην Αρχαία Ολυμπία και στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό ανέλυσε την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης στην περιοχή μετά τις πυρκαγιές του 2021, αλλά και για τη σύσταση της Υποεπιτροπής, με πρόεδρο τον ίδιο, για τη στοχευμένη υποστήριξη των περιοχών της Ηλείας και ιδίως την αξιοποίηση της μελέτης που παραδόθηκε από τη διαΝΕΟσις. Στη δημόσια συζήτηση συμμετείχαν αρμόδιοι Γενικοί Γραμματείς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι της Ηλείας, αλλά και τοπικοί αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί παράγοντες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το Επιμελητήριο Ηλείας για την τιμή που μου έκανε, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει για τη στήριξη, αποκατάσταση και ανάπτυξη της περιοχής. Συνεργασία που αναπτύξαμε όλοι μαζί αυτή την περίοδο, προκειμένου να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Μία συνεργασία με κοινό στόχο να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των πυρκαγιών του 2021, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και, όπου χρειάζεται, να εντοπίζουμε τυχόν προβλήματα και να προωθούμε λύσεις. Είναι, λοιπόν, ένα αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς σε ένα κυβερνητικό σχέδιο με δυο πυλώνες, υπό τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τον πρώτο πυλώνα, αυτόν της στήριξης και αποκατάστασης, η δημοσιονομική επίπτωση των σχετικών μέτρων και έργων για τη στήριξη και αποκατάσταση της περιοχής μετά από φυσικές καταστροφές έχει ήδη ξεπεράσει τα 43 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα – αυτόν της ανάπτυξης, παραδόθηκε η μελέτη για την Ηλεία με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, που εκπονήθηκε από τη διαΝΕΟσις και την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μία μελέτη που αναλύει την υφιστάμενη κατάσταση, αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και προτείνει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη την Ηλεία. Ως εκ τούτου, έχουμε εισέλθει πλέον στη φάση του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, την παρακολούθηση του οποίου έχει αναλάβει μία ειδική Υποεπιτροπή, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, λοιπόν, προχωρούμε στα επόμενα βήματα, στο πλαίσιο και στις κατευθύνσεις που έχουμε διαμορφώσει για την ανάπτυξη της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: