Με έκτακτη χρηματοδότηση προχωρά η αποκατάσταση του δρόμου προς Γέρακα στην Αλόννησο, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ

Το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου προς τον Γέρακα, στην Αλόννησο, προχωρά, σε συνέχεια και της απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την έκτακτη χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πόρους ύψους 800.000 ευρώ, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, της οποίας προεδρεύει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό έχει ήδη εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης του έργου είχε τεθεί στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και υποψήφιο Βουλευτή Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλόννησο κατά τον περασμένο Φεβρουάριο. Με ταχείς ρυθμούς υποβλήθηκε σχετική εισήγηση από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και εκδόθηκε η απόφαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομής που επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα προχωρά στη Μαγνησία, σε συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο της αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου προς τον Γέρακα, στην Αλόννησο, όπου είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω αυτοψία και κατά την επίσκεψή μου στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα και να διαπιστώσω τα εκτεταμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας προηγούμενων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για το ίδιο ζήτημα είχαμε συζητήσει και κατά την επίσκεψή μου στην Αλόννησο τον περασμένο Φεβρουάριο. Έτσι, σε συνέχεια σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 800.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο προστίθεται στο αρχικώς προϋπολογισμένο ποσό των 700.000 ευρώ από την Περιφέρεια, προκειμένου να προχωρήσει την αμέσως επόμενη περίοδο το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου προς τον Γέρακα, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Θερμές ευχαριστίες την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία το κυβερνητικό έργο για την αναβάθμιση των υποδομών και τη θωράκισή τους απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: