Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου – Στόχος η αύξηση 25% του μέσου μισθού στο τέλος της 4ετίας

Με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, κ. Θανάση Παπαδημόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Βασιλείου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλα μέλη του Εργατικού Κέντρου, συναντήθηκε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023. Ήταν μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων ζητήματα που τους αφορούν, εστιάζοντας στις συμβάσεις εργασίας και στις συνθήκες εργασίας σε συγκεκριμένους κλάδους, αλλά και στις αλλαγές που έγιναν την τελευταία περίοδο.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος στάθηκε στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν κατά την πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εστιάζοντας στην έμφαση που θα δοθεί κατά τη δεύτερη τετραετία στην περαιτέρω ενδυνάμωση των μισθολογικών απολαβών.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός με αφορμή την επίσκεψη σημείωσε σχετικά: «Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία μέτρα, παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις -σε συνέχεια του σημαντικού έργου που κάναμε μέχρι τώρα-, με πρώτιστο άξονα την παραγωγική Ελλάδα, που αναπτύσσεται και παράγει νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνει το εισόδημα όλων των Ελλήνων. Στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η περαιτέρω μεγέθυνση της οικονομίας και η επιστροφή του παραγόμενου πλούτου στην κοινωνία με νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας και στήριξη των ευάλωτων.

Θα συνεχίσουμε δίνοντας έμφαση σε μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ώστε η αύξηση των εσόδων να συνοδεύεται με αντίστοιχη αύξηση των μισθών. Ήδη κάναμε σημαντικά βήματα κατά την πρώτη τετραετία με παρεμβάσεις για τη στήριξη και ενίσχυση των εργαζομένων. Παρεμβάσεις όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι ενισχύσεις την περίοδο της πανδημίας για τους εργαζόμενους και άλλες δομικές παρεμβάσεις, ενώ είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξηθεί και ο κατώτατος και ο μέσος μισθός κατά τη δεύτερη τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος 25% αύξηση, στα 1.500 ευρώ στον μέσο μισθό στο τέλος της 4ετίας. Και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: