Εθνικές Εκλογές 2023

Το 2023, έπειτα από την τιμητική απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είμαι υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να εργαστώ για την πατρίδα και τον τόπο μου. Το όραμά μου είναι το εξής:

Η Μαγνησία μας είναι μία περιοχή στο κέντρο της Ελλάδας με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και με ακόμα περισσότερα περιθώρια βελτίωσης και αξιοποίησης για να καταφέρουμε να προχωρήσει μπροστά και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας για όλες και όλους.

Από το 2019 και έπειτα καταφέραμε να βάλουμε τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων. Να δώσουμε λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα. Να στηρίξουμε την περιοχή και τους ανθρώπους της. Να διαμορφώσουμε συνθήκες ευημερίας και προόδου για τον τόπο μας. Να ξεκινήσουμε μία πορεία δημιουργίας και ανάπτυξης για τη Μαγνησία του 2030.

Βασικός οραματικός στόχος είναι να καταστεί η Μαγνησία ένας διαμετακομιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια. Ένας στόχος που συντονισμένα και μεθοδικά δρομολογείται μετά το 2019 και έχει μπει στο δρόμο της υλοποίησης.

Ένας στόχος που θέλει την ανάπτυξη και διασύνδεση όλων των υποδομών και των εμπορευματικών διαύλων της περιοχής μας, ώστε να γίνει εθνικός και διεθνής εμπορευματικός κόμβος.

Ήδη, κατά την πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωρούν:

• Η νέα και βελτιωμένη σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου-Λάρισας, συνδέοντας και την Α ΒΙΠΕ Βόλου.
• Η διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού με ισχυρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.
• Η μελέτη για μία νέα σιδηροδρομική γραμμή ΒΙΠΕ Αλμυρού-Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου-Αερινού-κεντρικού δικτύου.
• Η μελέτη για τη νέα σιδηροδρομική διασύνδεση της ΒΙΠΕ Βελεστίνου με το κεντρικό δίκτυο.
• Η μελέτη για τη λειτουργική επέκταση του κεντρικού σιδηροδρομικού δικτύου εντός του λιμανιού.
• Η διαδικασία αξιοποίησης και του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, δίνοντας έμφαση -παράλληλα με την επιβατική- και στην εμπορευματική (cargo) διάστασή του.
• Η ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για τη δημιουργία -μεταξύ άλλων- μεικτού εμπορευματικού κέντρου στο Αερινό.
• Η μελέτη -υπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας- για τη συνέχιση του Περιφερειακού Άξονα του Βόλου, καθώς άλλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Η υλοποίηση και ολοκλήρωση όλων αυτών θα επιτρέψουν στη Μαγνησία του 2030 να είναι ένας διαμετακομιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια. Εξέλιξη που, μαζί με άλλες παρεμβάσεις αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, οδηγεί σε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη. Εξέλιξη που μεταφράζεται σε μεγάλες εγχώριες και ξένες επενδύσεις και σε νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης για τα επόμενα χρόνια.

Εξέλιξη που διαμορφώνει διαύλους εμπορευματικής επέκτασης και αξιοποίησης της πλούσιας τοπικής παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, από τον ποιοτικό πρωτογενή τομέα μέχρι την εξωστρεφή βιοτεχνία και βιομηχανία, αλλά και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες, την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, την εργατικότητα των νέων, και το υψηλό ανθρώπινο δυναμικό των πανεπιστημιακών μας σχολών.

Εξέλιξη που δένει αρμονικά με τον ανεπτυγμένο, ποιοτικό και πολυδιάστατο τουριστικό κλάδο, δημιουργώντας μέσα από τη σύμπραξη προστιθέμενες αξίες.

Εξέλιξη που εδραιώνει τη Μαγνησία στο επίκεντρο του οικονομικού, παραγωγικού και εμπορευματικού περιβάλλοντος, δημιουργώντας νέα εισοδήματα, νέες θέσεις εργασίας και κρατώντας στον τόπο μας τους νέους.

Η Μαγνησία του 2030 θα έχει διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στη νέα γενιά, αλλά και στις επόμενες γενιές, να μείνουν στο τόπο τους, να αξιοποιήσουν τις πλούσιες ικανότητες τους και να μεγαλουργήσουν σε μία περιοχή που θα αναπτύσσεται.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δώσαμε λύσεις σε προβλήματα που λίμναζαν για χρόνια, καταφέραμε να φέρουμε τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων και να βάλουμε στο δρόμο της υλοποίησης το όραμά μας για τη Μαγνησία του 2030.

Δυναμικά όλοι μαζί, και την επόμενη τετραετία, θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία!


Με έργο και όραμα για τη Μαγνησία!

Ολοκλήρωση του προεκλογικού αγώνα με ομιλία στη Νέα Αγχίαλο, 19 Μαΐου 2023
Ομιλία στο Domotel Xenia, Βόλος, 18 Μαΐου 2023
Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη,
10 Μαΐου 2023
Ομιλία στο Βελεστίνο, 14 Μαΐου 2023
Επίσκεψη στα Κανάλια, 14 Μαΐου 2023
Ομιλία στην Ευξεινούπολη 12 Μαΐου 2023
Ομιλία στη Νέα Ιωνία, 8 Μαΐου 2023
Περιοδεία στα χωριά του Δήμου Αλμυρού, 7 Μαΐου 2023
Συζήτηση με τους ετεροδημότες στην Αθήνα, 4 Μαΐου 2023
Ομιλία στην Αγριά, 3 Μαΐου 2023
Επίσκεψη στη Σκόπελο, 21 Απριλίου 2023
Σύσκεψη στον Δήμο Αλμυρού, 20 Απριλίου 2023
Στη Ζαγορά, για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, 18 Απριλίου 2023
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο, 12 Απριλίου 2023
Αυτοψία σε έργα στο Κεραμίδι, 12 Απριλίου 2023
Ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, 17 Μαΐου 2023
Στα χωριά του Δ. Ρήγα Φεραίου, 14 Μαΐου 2023
Στο χωριό καταγωγής της μητέρας μου, το Κεραμίδι, 14 Μαΐου 2023
Στη μεγαλειώδη εκδήλωση για την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου, 11 Μαΐου 2023
Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, 8 Μαΐου 2023
Επίσκεψη στον Πτελεό, 7 Μαΐου 2023
Με φίλους και υποστηρικτές στο Σέσκλο, 5 Μαΐου 2023
Στις Μικροθήβες, 5 Μαΐου 2023
Στον ΟΛΒ, για την πορεία αξιοποίησης του λιμανιού, 27 Απριλίου 2023
Αυτοψία σε έργα στην Αλόννησο, 21 Απριλίου 2023
Αυτοψία στο οδικό έργο Πινακάτες – Καλά Νερά, Νότιο Πήλιο, 11 Απριλίου 2023
Επίσκεψη σε Λαύκο και Μηλίνα, Νότιο Πήλιο, 11 Απριλίου 2023
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκιάθου, για το κυβερνητικό έργο, 11 Απριλίου 2023
Αρέσει σε %d bloggers: