Επίσκεψη στο πεδίο στη Β. Εύβοια – Προχωρούν οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Αυτοψία στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αγία Άννα και στη Λίμνη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Βόρεια Εύβοια. Διαπιστώθηκε η καλή πορεία των έργων και τέθηκαν οι στόχοι για τα επόμενα έργα.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σχολίασε σχετικά: «Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, επισκεφτήκαμε τη Β. Εύβοια με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, όπου βρεθήκαμε στην Αγία Άννα και στη Λίμνη μαζί με υπηρεσιακούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και πολίτες της περιοχής. Ειδικότερα, στην παραλία της Αγίας Άννας έγινε εκ νέου αυτοψία στο πεδίο, συζήτηση με τους πολίτες για την προώθηση, με γρήγορους ρυθμούς, της διαδικασίας βελτίωσης της εικόνας σε καμένες δασικές περιοχές μέσα και κοντά στον αστικό ιστό.
Μέσα από τη συνάντηση ενδυναμώθηκε ο συντονισμός των εμπλεκόμενων μερών, τέθηκαν χρονικοί ορίζοντες και προωθούνται από τους αρμόδιους οι σχετικές διαδικασίες – με αντίστοιχη πίεση για επίσπευση. Επίσης, στην περιοχή της Λίμνης βρεθήκαμε στο πεδίο, όπου πραγματοποιούνται μεγάλα και βαρέα αντιπλημμυρικά έργα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης -με γρήγορους ρυθμούς- των αντιδιαβρωτικών έργων και των πρώτων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων. Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής μέσα στις δασικές περιοχές που ενισχύουν περαιτέρω την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα και αντίστοιχες πιέσεις. Έργα που έδειξαν ήδη τις αντοχές τους. Έργα που συνεχίζονται με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα, σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς»
.

One thought on “Επίσκεψη στο πεδίο στη Β. Εύβοια – Προχωρούν οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: