Σύσκεψη με κτηνοτρόφους της Β. Εύβοιας – Νέα μέτρα και δράσεις στήριξης των κτηνοτρόφων

Τη Βόρεια Εύβοια επισκέφτηκε τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμο Κεδίκογλου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον συνεταιρισμό κτηνοτρόφων της περιοχής, κατά την οποία ανακοινώθηκε μία δέσμη εξειδικευμένων μέτρων στήριξης για τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Ο κ. Τριαντόπουλος σχολίασε σχετικά: «Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, είχαμε σύσκεψη με τον συνεταιρισμό κτηνοτρόφων της Βόρειας Εύβοιας, τόσο με τη διοίκηση, όσο και με μέλη αυτού, μαζί με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και υπηρεσιακούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης εργασίας κατά την οποία είχαν τεθεί προς διερεύνηση και δρομολόγηση μία σειρά από ζητήματα για τη στήριξη της κτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιοχή, που δοκιμάζεται. Σε ένα πλαίσιο, λοιπόν, συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, και σε στενή επικοινωνία με τους αυτοδιοικητικούς, αλλά και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, δρομολογούνται μια σειρά από ειδικά μέτρα -παράλληλα με την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ- που αφορούν:
Τη χορήγηση ζωοτροφής προς τους άμεσα πληττόμενους από την πυρκαγιά κτηνοτρόφους.
Τη διαμόρφωση ενός ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης των -άμεσα και έμμεσα πληττόμενων- κτηνοτρόφων.
Τη στενή συνεργασία για τη διαμόρφωση διεξόδων ως προς τη βοσκή των ζώων της περιοχής.
Παράλληλα, δρομολογούνται και μια σειρά από λοιπές παρεμβάσεις με μακροπρόθεσμο ορίζονται στο πλαίσιο και του σχεδίου ανασυγκρότησης της περιοχής υπό τον Σταύρο Μπένο»
.
Είχε προηγηθεί αυτοψία των κκ. Τριαντόπουλου και Αμυρά, συνοδεία του Δημάρχου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, κ. Γιώργου Τσαπουρνιώτη, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: