Νέα πληρωμή πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κρήτης – 45 εκατ. ευρώ σε περίπου 5.000 αιτούντες μέχρι τώρα

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 σε νέα εκταμίευση στους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 3.960.046,85 ευρώ σε 455 μοναδικούς ΑΦΜ, εκ των οποίων 2.972.477,86 ευρώ σε 368 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και 987.568,99 ευρώ σε 286 δικαιούχους αποζημίωσης για οικοσκευή.
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων και την προώθηση προς πληρωμή των περιπτώσεων που τη δικαιούνται, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ελέγχων και των διασταυρώσεων, προχωρούν οι εκταμιεύσεις πρώτης αρωγής προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη. Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου σε νέο γύρο εκταμιεύσεων προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 4 εκατ. ευρώ σε 455 δικαιούχους. Μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί 45 εκατ. ευρώ σε 4.979 δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.
Υπενθυμίζεται, δε, ότι έχει ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα arogi.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση πρώτης αρωγής οι πληγέντες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων (κληρονομικές διευθετήσεις) και οι πληγέντες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους πληγέντες έχουν υποβάλει ήδη αίτηση, να την επικαιροποιήσουν, να την αναθεωρήσουν ή ακόμα και να την ανακαλέσουν. Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή ή την τροποποίηση των αιτήσεων έως τις 14 Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία διασταυρώσεων στοιχείων, προκειμένου να εκκαθαριστούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις. Προχωρούμε σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την απρόσκοπτη εφαρμογή των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στην περιοχή»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: