Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Μαγνησία

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζει τη στήριξή του προς τη Μαγνησία μέσα από την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών της περιοχής, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και δρομολογηθεί όλη την προηγούμενη περίοδο, αξιοποιώντας με χρηστή δημοσιονομική διαχείριση τους δημόσιους πόρους. Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, κατά τη συζήτηση της ημερήσιας διάταξης γνωμοδότησε ομόφωνα, πέραν των ήδη δρομολογημένων πλοίων, για μία σειρά από θέματα που αφορούν την περιοχή της Μαγνησίας και συγκεκριμένα τα εξής:
1) Η (επανα)προκήρυξη της επιτυχημένης επιδοτούμενης γραμμής Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη των νησιών και τη σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων με τις Βόρειες Σποράδες, με τα εξής χαρακτηριστικά: επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο, με μεταφορική ικανότητα 700 επιβατών, μήκους τουλάχιστον 100 μ. και με 1.900 τ.μ. γκαράζ για φόρτωση οχημάτων. Η επιδότηση είναι προϋπολογισμού 3.478.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 06/06 έως 11/09, με 3 έως 4 δρομολόγια την εβδομάδα.
2) Η δρομολόγηση του πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» από 1/7 έως 31/8 στη γραμμή Γλώσσα-Σκιάθος-Μαντούδι-Αγνώντας-Αλόννησος-Μαντούδι-Αγνώντας-Μαντούδι-Σκιάθος-Γλώσσα.
3) Η δρομολόγηση του πλοίου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» από 20/6 έως 11/9 στη γραμμή Κύμη-Αλόννησος-Σκόπελος.
4) Η τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου «ΠΡΩΤΕΥΣ» στη γραμμή Βόλος-Βόρειες Σποράδες-Μαντούδι.
5) Η τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου «ΣΥΜΗ» στη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος-Γλύφα-Βόρειες Σποράδες-Μαντούδι από 3/6 έως 31/10, με την επιφύλαξη, όμως, της εξυπηρέτησης του πλοίου στον λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου σήμερα εκτελούνται τεχνικά έργα.
Επίσης, όπως είχε προαναγγελθεί, έχει δημοσιευτεί προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τελική ημερομηνία προσφορών την 7η Φεβρουαρίου, για την επιδότηση της γραμμής Αγία Κυριακή-Νήσος Τρίκερι-Βόλος με επτά (7) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου έως 31/10, συνολικού προϋπολογισμού 221.000 ευρώ, με τα εξής χαρακτηριστικά: επιβατηγό πλοίο με μήκος τουλάχιστον 20 μ. και μεταφορική ικανότητα πενήντα (50) επιβατών τον χειμώνα και εκατό (100) επιβατών το καλοκαίρι. Με την ολοκλήρωση της προκήρυξης αυτής, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Τρικερίου για μόνιμη σύνδεση με τον Βόλο και την Αγία Κυριακή σε καθημερινό επίπεδο, ενώ σημειώνεται ότι έχει ήδη κατατεθεί μια (1) προσφορά στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στο πλαίσιο της σχετικής ενημέρωσης που είχε από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, αλλά και της σχετικής συνεργασίας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «όπως έχει ήδη προαναγγελθεί και δρομολογηθεί από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, προχωρά η στήριξη της Μαγνησίας μέσα από την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών, συνεισφέροντας σημαντικά στην τουριστική κίνηση και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Και προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η στήριξη της Κυβέρνησης προς τη Μαγνησία, αλλάζοντας τα δεδομένα και τις καταστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, για την ευημερία όλων των πολιτών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: