Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Αντιπρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, με στόχο την αξιοποίηση του δικτύου εθελοντών, μελών και φίλων του ΣΕΠ, αλλά και των υποδομών του, σε δράσεις υποβοήθησης του έργου της Κυβέρνησης σε θέματα πρώτης απόκρισης και αποκατάστασης σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, καθώς και στήριξης των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και την κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών προς την ίδια κατεύθυνση, υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, βάσει του οποίου το ΣΕΠ θα συμβάλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών με δράσεις όπως στην άμεση απόκριση, στην αρωγή και συνδρομή στη στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας, καθώς και σε ζητήματα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές. Πρόκειται για το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουμε για τη συνεργασία σε επιχειρησιακά θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών και αποκτά, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συνιστά τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη σε όλη τη χώρα και έχοντας συμπληρώσει 112 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Έχοντας εισέλθει σε μία περίοδο κλιματικής κρίσης, απαιτείται μία συντονισμένη κινητοποίηση τόσο του κράτους, της αγοράς, αλλά της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να προωθήσουμε μέτρα στήριξης και αποκατάστασης στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Ευχαριστούμε τους Προσκόπους για την προσφορά τους και τη συνεισφοράς του σε αυτό το δύσκολο έργο».

2 σκέψεις σχετικά με το “Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: