Περιοδεία στη Β. Εύβοια για τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου και το Σάββατο 19 Μαρτίου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, πραγματοποίησε περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και υλοποίησης των κυβερνητικών μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφτηκε το χωριό Ταξιάρχης, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με συκοπαραγωγούς, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο Δασικό Χωριό των Παππάδων για να συναντηθεί με τον δασάρχη, μέλη του τοπικού δασικού συνεταιρισμού και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στην τρίτη συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας. Το Σάββατο 19 Μαρτίου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό είχε συνάντηση εργασίας με επαγγελματικούς φορείς της Βόρειας Εύβοιας στη Λίμνη, ενώ αργότερα συναντήθηκε στην έδρα του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων της περιοχής, παρουσία και του Δημάρχου της περιοχής, ενώ παρακολούθησε και τη δεύτερη μέρα των εργασιών της συνάντησης υπό τον Σταύρο Μπένο, στην Αγία Άννα.

Κατά την επίσκεψή του στον Ταξιάρχη, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Επισκέφτηκα το χωριό Ταξιάρχης στη Βόρεια Εύβοια και είχαμε συνάντηση εργασίας στην έδρα του συνεταιρισμού της περιοχής με τη διοίκηση, αλλά και με άλλους παραγωγούς -εκτός συνεταιρισμού- της περιοχής. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναλυτική συζήτηση για τα μέτρα στήριξης που σχεδιάζονται και την επόμενη περίοδο θα εξειδικευτούν περαιτέρω, για έναν κλάδο και μια μεταποιητική δραστηριότητα με μεγάλη δυναμική και προοπτική, η οποία όμως επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού».

Έπειτα από την ολοκλήρωση των συναντήσεων στο Δασικό Χωριό στους Παππάδες, ο Υφυπουργός εστίασε στα μέτρα αποκατάστασης που έχουν δρομολογηθεί αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέροντας τα εξής: «Στο Δασικό Χωριό των Παππάδων συζητήσαμε με τον δασάρχη και τους επαγγελματίες του χώρου τη διαδικασία αποκατάστασης που έχει δρομολογηθεί από την πρώτη στιγμή, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών. Με την ευκαιρία συναντηθήκαμε και με τον δραστήριο, εργατικό και δυναμικό Δασικό Συνεταιρισμό των Παππάδων, ο οποίος -όπως όλοι οι δασικοί συνεταιρισμοί- έχουν εργαστεί σκληρά στα έργα στα δάση της Βόρειας Εύβοιας, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει όλη αυτή την περίοδο».

Ο κ. Τριαντόπουλος σχολίασε, ακόμα, σχετικά με τη συμμετοχή του στην τρίτη συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας: «Ξεκινά η τρίτη συνάντηση των μελετητών του Σχεδίου Μπένου, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει με την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς. Κατά τη συνάντηση αναλύθηκε η πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης, με δημοσιονομική επίπτωση μέχρι τώρα κοντά στα 250 εκατ. ευρώ, το οποίο προχωρά εντατικά, αλλά και εμπλουτίζεται, σύμφωνα με ό,τι έχει ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή στην κοινωνία της Βόρειας Εύβοιας. Κοινωνία με την οποία είμαστε σε στενή συνεργασία και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του, ο Υφυπουργός σχολίασε σχετικά με την επίσκεψή του στη Λίμνη: «Είχαμε συνάντηση εργασίας με τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας και δη της Αγίας Άννας, της Λίμνης, των Ροβιών, της Αιδηψού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάλυση της υλοποίησης μέχρι τώρα των μέτρων και προγραμμάτων στήριξης, αλλά και η συζήτηση για τις επόμενες παρεμβάσεις στήριξης, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Τέλος, έπειτα από τη συνάντηση στο Δημαρχείο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επικεντρώθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις στήριξης των ελαιοτριβείων: «Είχαμε συνάντηση εργασίας με ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων της Βόρειας Εύβοιας, με την παρουσία και του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, εστιάζοντας στα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει στον κλάδο μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού. Ζητήματα εξαιτίας της σημαντικής καταστροφής της πρώτης ύλης στην περιοχή, τα οποία αντιμετωπίζουμε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: