Εγκατάσταση ανελκυστήρα σκάλας για ΑμεΑ στην πλατεία και χρηματοδότηση μελέτης για την αποκατάσταση του υδρογραφικού δικτύου στη Μακρυρράχη

Την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και, ειδικότερα, τη Μακρυρράχη, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, αλλά και πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τριαντόπουλος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την πλατεία της Μακρυρράχης. Εκεί ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ ΑΒΕΕ, η οποία εγκατέστησε -μετά από σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής- έναν ειδικό ανελκυστήρα σκάλας με πλατφόρμα, ώστε να εξυπηρετούνται και να έχουν πρόσβαση στην πλατεία τα άτομα με αναπηρία. Επρόκειτο για ένα ζήτημα που είχε τεθεί -προ καιρού- από κατοίκους της Μακρυρράχης στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, εκκινώντας μια διαδικασία συνεργασίας της ΒΕΜΕΚΕΠ ΑΒΕΕ με το Τοπικό Συμβούλιο της Μακρυρράχης και τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου, η οποία έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, και σε συνέχεια της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου, μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στη Μακρυρράχη μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου τριμήνου του 2021, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής για την ένταξη, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της κατεπείγουσας μελέτης αποκατάστασης του υδρογραφικού δικτύου της Δημοτικής Κοινότητας Μακρυρράχης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνέχεια της σχετικής προεργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «σήμερα είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη μέρα, εδώ στη Μακρυρράχη, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό εγχείρημα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα μιας σημαντικής κίνησης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τη βολιώτικη εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ, η οποία μόλις ενημερώθηκε για το αίτημα της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα σκάλας με πλατφόρμα στην πλατεία του χωριού, για να έχουν πρόσβαση σε αυτή τα άτομα με αναπηρία, αμέσως ανταποκρίθηκε θετικά. Και όχι απλώς έδειξε ενδιαφέρον, αλλά άμεσα δρομολόγησε και ανέλαβε την απόκτηση και εγκατάστασή της, ώστε, πλέον, οι κάτοικοι της Μακρυρράχης, και όχι μόνο, να μπορούν να την αξιοποιούν όταν χρειαστεί, διαμορφώνοντας συνθήκες πρόσβασης για όλες και όλους. Ένα έργο με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο. Και θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ για τη σημαντική προσφορά και, ιδιαίτερα, τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, κ. Ιωάννη Αντζούρη, καθώς και τη Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τη στενή και ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί την τελευταία περίοδο.

Συνάμα, όσον αφορά επίσης τη Μακρυρράχη, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, εντάχθηκε, στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης μετά από φυσικές καταστροφές, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η κατεπείγουσα μελέτη αποκατάστασης του υδρογραφικού δικτύου της Μακρυρράχης, ώστε να είμαστε σε θέση -με την ολοκλήρωσή της- να διαχειριστούμε και να διευθετήσουμε βιώσιμα και με ανθεκτικές παρεμβάσεις τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα στη Μακρυρράχη. Και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: