Επίσκεψη στη Ζαγορά και ενημέρωση για την πορεία αποκαταστάσεων από τις φυσικές καταστροφές – 1,9 εκατ. ευρώ για έργα και μελέτες μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ζαγορά, κατόπιν πρόσκλησης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συναντήσεις στο Δημαρχείο με τη Δημοτική Αρχή και τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, όπου πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις για μία σειρά από ζητήματα.

Ειδικότερα, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ζαγοράς, ο κ. Τριαντόπουλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του συνεταιρισμού, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει κατά την τελευταία περίοδο λόγω της διεθνούς συγκυρίας και των επιπτώσεων αυτής, αλλά και για μία σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν και απασχολούν τη συνεταιριστική οργάνωση. Με αφορμή την επίσκεψη στα γραφεία του Συνεταιρισμού, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «είχαμε με τον Πρόεδρο και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ζαγοράς μία εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με τις δυσκολίες που έχουν προκύψει την τελευταία περίοδο, καθώς και για τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ενώ τέθηκαν και μια σειρά από εκκρεμότητες και θέματα της δυναμικής συνεταιριστικής οργάνωσης της Ζαγοράς, επί των οποίων αναπτύσσουμε μία στενή συνεργασία προς διευθέτησή τους».

Στη συνέχεια, στο Δημαρχείο του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο, κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής, κατά την οποία έγινε μία εκτενής ανάλυση της πορείας υλοποίησης των έργων αποκατάστασης μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που έπληξαν την περιοχή την τελευταία περίοδο και όχι μόνο, σε ένα πλαίσιο συνεχούς χρηματοδοτικής στήριξης από την Κυβέρνηση, είτε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είτε μέσω του Δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υπογράμμισε ότι «σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό, και την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης μετά από φυσικές καταστροφές, ένα πακέτο μελετών και έργων για την αποκατάσταση υποδομών και δικτύων μετά από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, που πλησιάζει το 1,9 εκατ. ευρώ για τις περιοχές του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου. Παράλληλα, συνεχίζεται η στενή συνεργασία και με τη Δημοτική Αρχή για τη δρομολόγηση νέας έκτακτης χρηματοδότησης που θα επιτρέψει να διορθωθούν ζημιές σε υποδομές και κτίρια περιοχών του Δήμου, αλλά και να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και διευθέτησης ζητημάτων που έχουν προκύψει στο παραλιακό μέτωπο μετά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για μία γόνιμη συνεργασία που συνεχίζεται».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: