Έκτακτη ενίσχυση 550.000 ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις σε Πουρί, Άγιο Ιωάννη, Μούρεσι και Κισσό

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκου, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για υποβολή προτάσεων ένταξης έργων στο πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 550.000 ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, η οποία αφορά έργα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές που θα γίνουν στις Τοπικές Κοινότητες Πουρίου, Μουρεσίου και Κισσού, καθώς και στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Χάρη στη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, συνεχίζεται η χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη έργων πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με τη συνολική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ να ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και η χρηματοδότηση τριών έργων του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, συνολικού ύψους 550.000 ευρώ. Ειδικότερα, πρόκειται για:

Α) Το έργο αποκατάστασης ζημιών αγροτικής οδοποιίας και λοιπές παρεμβάσεις σε υποδομές μετά από ισχυρά καιρικά φαινόμενα κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο στην ΤΚ Πουρίου, με χρηματοδότηση 200.000 ευρώ.
Β) Το έργο αποκατάστασης ζημιών από τη θεομηνία της 11ης Ιανουαρίου 2022 σε λιμενικές υποδομές και δίκτυα στον Άγιο Ιωάννη, με χρηματοδότηση 200.000 ευρώ.
Γ) Το έργο αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών στο δίκτυο ύδρευσης από τη θεομηνία Άριελ στις ΤΚ Μουρεσίου και Κισσού, με χρηματοδότηση 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της τρέχουσας Κυβέρνησης, και λαμβάνοντας υπόψη και την τελευταία πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, η συνολική έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για έργα αποκατάστασης και πρόληψης από φυσικές καταστροφές ανέρχεται σε 2,55 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη προς την τοπική αυτοδιοίκηση με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων»
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: